Namninsamling för Kolsvas bank

En namninsamling har nu startats i Kolsva för att förmå Sparbanken Västra Mälardalen att låta kontoret i Kolsva vara kvar.

Efter sprängninen av bankboxen i Kolsva tidigare i veckan blev frågan ännu mer aktuell, och styrelsen för banken ska ta upp frågan nästa vecka.

En av dem som har skrivit på listorna är kolsvabon Inger Larsson.

- Jag tycker banken behöver vara kvar, det är inte alla som kan ta sig in till Köping och ta ut pengar, säger hon.

Det har gått fort med namninsamlingen sedan i tisdags, då banken utsattes för sprängningen. Flera hundra underskrifter har redan samlats in, och listorna ska senare skickas till bankens styrelse, som tar beslut om Kolsvafiliialens framtid.

- Det slog mig direkt att nu kommer inte banken att öppna igen, men vi får hoppas att den gör det i alla fall, säger Nils Erik Andersson i Kolsva.

En som tycker att det är viktigt med bank i Kolsva är Sven- Olof Karlsson, som äger det numera sprängskadade huset där banken hyr lokal. Det vore inte bra om banken försvann, menar han.

- Jag ser det som så att då dör Kolsva en liten bit. Det blir svårare att bo här, det är en samhällsservice som måste finnas, säger Sven-Olof Karlsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista