Försäljare tvingad lämna Västerås vårmarknad

Arrangörerna för Västerås vårmarknad på Rocklunda reagerar nu efter Konsumentverkets granskning av vårmarknaden i fredags, och har tvingat en av försäljarna att lämna marknaden.

Konsumentverket hittade bland annat så kallade soft airguns till försäljning.

- Vi har sett att det har varit blindhet och ögonskador i samband med såna här airguns. Allt som kan ge ett barn bestående men eller dödsfall är väldigt allvarlig, och det säljs såna saker på den här marknaden. Det säger Wanda Geisendorf på Konsumentverket.

- Det tycker vi absolut inte om, och vi tycker att det var jättebra att Konsumentverket var här. Vi har skickat ut informationsblad, men somliga lyder alltså inte det. Det säger Anita Eriksson, marknadsansvarig för Västerås vårmarknad.

Men sedan Konsumentverket gjorde sin granskning har man vidtagit åtgärder.

- En försäljare som hade en kartong med förbjudna fågelvisselpipor har vi skickat här ifrån. Vi accepterar inte detta, säger Anita Eriksson.

Västerås vårmarknad arrangeras av fyra idrottsklubbar i Västerås: Franke, IK Oden, BK 30 och Skiljebo. Och årets marknadsansvariga hoppas att man slipper förbjudna varor i fortsättningen.

Jag måste markera det här och vi kommer att fortsätta att jaga försäljarna, säger Anita Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista