Motocrossförare kämpar för sitt liv efter svår olycka

Den fjärde SM-deltävlingen i motocross på Malmabanan i Västerås fick strax före 15-tiden på pingstdagen avbrytas efter en mycket svår olycka. Föraren André Nilsson vårdas med allvarliga skador på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Det var fyra varv in i finalheatet i SM-seriens 500-kubiksklass som ledande André Nilsson från Skene MS kolliderade med SMK Eksjös Niklas Hermansson. Båda förarna blev liggande till synes livlösa vid sidan av banan och sjukvårdspersonal rusade till undsättning.

Efter intensivvård på plats fördes båda förarna till Centrallasarettet i Västerås för vård. André Nilssons skador var dock så allvarliga att han på söndagskvällen fördes vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han fortfarande vårdas i respirator med allvarliga huvudskador och befarade skador på nacke och rygg. SMK Eksjös Niklas Hermansson var vid medvetande då han fördes till sjukhus och det är oklart vilka skador han ådrog sig vid olyckan.

Efter samråd mellan förarna beslöt man med anledning av olyckan och med hänsyn till de skadade och deras anhöriga att hela SM-deltävlingen skulle avbrytas.

I samband med att  500-kubiksheatet avbröts inträffade ytterligare en olycka då Henrik Isgren efter målgång tappade kontrollen på sin motorcykel och körde in i staketet som omgärdar banan. Även Isgren fördes till sjukhus med okända skador. Segrare i det avbrutna finalhetatet blev SMK Kristianstads Jonny Lindhe som också leder SM-serien totalt.


I MX2-klassen 125-250 kubik skördade hemmaklubben Västerås MK stora framgångar med fyra förare bland de fem främsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista