Mattsson skyller ifrån sig

Det stormar kring Skinnskattebergs kulturskolas nya lokaler. Igår antog kommunstyrelsen ett förslag om nybyggnad, som kulturskolans representanter inte kände till, ett förslag som man dessutom kritiserar, men det socialdemokratiska kommunalrådet Måna Mattsson skyller ifrån sig.

– Hade bara barn- och utbildningsnämnden diskuterat igenom lokalbehovet med kulturskolan så hade man undvikit den uppkomna konflikten. Det nu aktuella förslaget är inte ett resultat av något samråd mellan förvaltning och skolan, säger hon.

– Det man skulle önska det är ju att det fanns ett tydligt förslag, och det var ju därför det blev återremitterat en gång ifrån kommunstyrelsen, ett tydligt förslag ifrån de som har ansvaret och de som har verksamheterna, att man hade diskuterat ihop sig om hur stort har vi råd med, vilken sorts verksamhet ska man ha i de här lokalerna och vilka kan man fundera på hur de ska placeras i befintliga lokaler.

Arbetarekommunen ska vid ett extra gruppmöte före kommunfullmäktige ta slutlig ställning till vilket alternativ man kommer att förorda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".