Våld och alkohol på juldagsnatten

Igår kväll var det slut på julefriden i Västmanland. Juldagsfirandet gick för många i alkoholens och våldets tecken.

Många västmanlänningar gick på krogen igår och det var tidigt långa köer utanför de flesta uteställen runt om i länet.

Många blev berusade och många blev mycket berusade. Det blev bråk och slagsmål inne på många restauranger.

Strax före midnatt blev det exempelvis bråk inne på Blue Moon Bar i Västerås. De inblandade anmälde varandra för misshandel.

Vid 01.30-tiden blev det ett stort bråk på restaurang Pluto i Västerås. Flera polispatruller fick gripa in, och det blev flera omhändertaganden och anmälningar för misshandel.

I samband med ett bråk på Stadshotellet i Sala blev en person förd till sjukhus i ambulans. Också där blev det flera anmälningar om misshandel.

Polisen gjorde insatser på flera håll i länet, och patrullerna fick inrikta sig på att omhänderta de mest berusade. Arrestlokalerna blev snart fullbelagda när så många skulle sova ruset av sig.

En del berusade uppskattade inte att bli omhändertagna och blev aggressiva mot poliserna. De misstänks nu för våldsamt motstånd.

I samband med en skadegörelse i centrala Skinnskatteberg, exempelvis, blev en man våldsam när han skulle omhändertas för fylleri.

I Kolbäck fick en berusad man sårskador när han krossade rutor i ett trapphus. Han behövde vård, men för att man skulle kunna köra den fulla, skadade mannen i ambulansen fick en polis åka med.

Strax efter klockan ett i natt greps en man i en lägenhet i Köping, misstänkt för misshandel. Den misshandlade är förd till sjukhus för vård.

En stökig natt i Västmanland alltså - trots det har inga riktigt grova brott inrapporterats, enligt polisen.