Svag budget spikad i Sura

2:40 min

Sent omsider har nu budgeten för Surahammars kommun antagits. Vid ett extrainsatt fullmäktigemöte i går kväll kunde majoriteten klubba igenom sitt förslag.

– Budgeten antogs enligt samma förslag som förra gången, men vi hade en rätt lång diskussion om den, säger Britt-Inger Fröberg, socialdemokratiskt ordförande i kommunstyrelsen.

Trots att återremissen inte ledde till några förändringar, tycker inte oppositionen att återremissen och det extra fullmäktigemötet i mellandagarna, var i onödan.

Men några alternativa budgetförslag har oppositionen inte presenterat, så i går kväll kunde den socialdemokratiska majoriteten till slut klubba igenom samma budget som tidigare, utan att ha gjort några förändringar.

Men opposition och majoritet är överens om en sak: att det handlar om en svag budget, med en marginal på endast en miljon kronor i överskott.

– Vi klarar ett år med en så svag budget, men vi kan inte ha det så flera år, säger Britt-Inger Fröberg (S).

Hon klargör att oppositionen är välkommen att delta i arbetet med nästkommande budget.

– Jag hoppas att oppositionen vill delta i arbetet inför nästkommande budget på ett mer konstruktivt sätt. Det är bara bra att fler är insatta i ekonomin och budgetarbetet. Jag hoppas att de hänger på det tåget, säger Britt-Inger Fröberg, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Surahammar.

Surahammar gör nytt försök att anta budget

Johanna Olofsson (M) och Britt-Inger Fröberg (S). Foto: Marcus Carlsson/SR Västmanland

#text=4262205# julledigheten för att i måndags kväll göra ett nytt försök att klubba igenom budgeten för 2011. Oppositionen drev nyligen igenom en återremiss eftersom man ansåg att budgeten var för svag och saknade plan för hur antalet invånare ska öka i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.