Fortsatt tufft för KFAB.

Kungsörs Fastighetsaktiebolag går fortfarande med förlust. Förlusten förra året blev 40 000 kronor. Det är trots allt en förbättring jämfört med året innan, då förlusten blev 350 000 kronor.

- Med tanke på de stora vakanser vi har haft, och de stora hyresförluster vi haft, så tycker jag att det här resultatet är godtagbart, säger Lars Olsson, VD för KFAB.

Antalet tomma lägenheter ökade under fjolåret, vid det senaste årsskiftet var 84 lägenheter tomma. Det kan jämföras med årsskiftet 2002/2003 då 61 lägenheter stod tomma.

Den dystra statistiken över tomma lägenheter har dock förbättrats i år. Under våren har KFAB lyckats hitta nya hyresgäster, så antalet tomma lägenheter är nere på samma nivå igen, 64 tomma lägenheter var det sista budet.

En annan fråga som varit aktuell de senaste åren är kampanjen BOIKAK. Tillsammans med fastighetsbolagen i Köping och Arboga försöker KFAB locka hyresgäster från andra håll, till exempel från Stockholm.

Kampanjen har pågått sedan 2001, och det första året gick det riktigt bra. Men vilken effekt kampanjen har haft 2002 och 2003 är mer svårbedömt. Trots det så väljer KFAB Att fortsätta satsa på kampanjen:

- Vi är helt säkra på att vi måste vidmakthålla den här marknadsföringen, för vi vet inte hur det hade sett ut om vi inte hade varit med i BOIKAK, säger Lars Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".