Vem informerar turisterna?

När årets upplaga av Norbergsdagarna genomförs under nio dagar i början av juli finns det en risk för att Norbergs kommuns infartsskyltar inte informerar om evenemanget.

För efter många påstötningar från arrangerande trivselföreningens sida lovade kommunen att ställa upp med information på tavlorna, men bara om föreningen var med och delade på kostnaderna som stannade på 2 600 kronor.

Men föreningen nej. Den anser sig lägga ner tillräckligt med pengar på att informera Norbergarna, turisterna borde vara kommunens ansvar.

- Vi sätter upp affischer och delar ut program, gör allt för att så många som möjligt i närområdet ska komma hit, främst för Norbergarna för det är dem trivselföreningen är till för. Men skyltarna utanför infarten är till för turisterna och det anser vi är kommunens sak, säger Nils Åke Grufman i trivselföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista