Parkeringsproblemet nära lösning i Sala

Det finns långt framskridna planer på att göra om taket på Domushuset vid torget i Sala till ett parkeringsdäck för närmare 130 bilar. En granskning av fastighetens konstruktion visar att den skulle klara trycket och därmed skulle parkeringsproblemen i centrum vara löst.

Handeln i Sala centrum har länge oroats över att parkeringsytorna inte räcker till. Och inte minskade den oron när planerna på att bygga villor på den fastighet som idag är parkeringsplats presenterades.

Kommunen har också dragit igång en parkeringsutredning där alla möjliga lösningar skall presenteras. Och det är i det läget som Bror Erik Andersson presenterade sina tankar på att bygga om det platta taket på Coop vid torget till ett parkeringsdäck. Runt 130 bilar skulle få plats där och skulle inte störa stadsbilden, anser man på kommunen.

Dessutom finns det en idé att bygga samman Stadshotellet och Domusfastigheten. Gillegatan är en relativt ny gata och fanns inte med på den stadsplan från 1600-talet som man värnar om. I den sammanbyggda delen skulle uppfarten till Domustaket ligga.

Att bygga samman de båda fastigheterna skulle dessutom skapa ett mer harmoniskt blickfång från torget. Även inne i fastigheten stundar förändringar. Den tidigare resebyrålokalen som vetter ut mot torget står idag tom och Coop har aviserat att man vill minska sin yta i huset vilket skapar nya möjligheter för fastighetsägaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".