Klinikchef begär 63 nya tjänster

I ett brev till landstingsledningen begär nu klinikchefen på medicinkliniken i Västerås, Rolf Jansson, ytterligare 63 tjänster till kliniken, vilket motsvarar en kostnad på nära 23 miljoner kronor för landstinget.
I takt med att antalet patienter bara växer blir situationen på medicinkliniken allt mer ansträngd. Pengarna som Rolf Jansson ansöker om ska användas till att förbättra vårdavdelningarnas arbetsmiljö, behålla personal och göra det lättare att rekrytera nya medarbetare. Detta skulle i sin tur leda till bättre vårdkvalitet och en tillfredställd personal. I höstas var man i kontakt med politiker och blev lovad en förbättrad arbetssituation. I slutet av förra året beslutade landstinget att inrätta 15 nya vårdplatser på medicinkliniken i Västerås efter krav från läkare på kliniken, som menade att den medicinska kvaliteten var i fara på grund av ständiga överbeläggningar. Landstingsledningen har ännu inte svarat på Rolf Janssons begäran om 63 nya tjänster till kliniken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista