Dålig väg orsak till dödsolyckor?

Två dödsolyckor har de sista dagarna inträffat på E18 utanför Arboga. Nu tror polisen att en av orsakerna kan vara att vägen är dålig.

I fredags omkom två personer och tre skadades. Bilen de färdades i körde för fort och fick kraftig sladd i höjd med Gräsnäsavfarten. Enligt polisen är vägen vid olycksplatsen bristfällig och det i kombination med hög fart har bidragit till olyckan.

I natt var det dags igen. En bil gick av vägen och voltade i höjd med Mc Donald’s. Föraren dog. Men när det gäller den olyckan så tror inte polisen att det berodde på att vägen är dålig.

Men på flera ställen på vägområdet finns det gupp i vägen. Polisen var också direkt efter olyckan i fredags i kontakt med Vägverket och påtalade bristerna i vägen.

- Vi har satt upp varningsskyltar för gupp, men inte bedömt att det är en trafikfara, men vi har planerat att vidta åtgärder, säger Göte Jonasson, chef för avdelning vägbyggnad, Vägverket region Mälardalen.

Göte Jonasson säger också att Vägverket har tillsatt en utredning för att få reda på vad som orsakat dödsolyckorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".