Kraftig kritik mot näringslivsprojekt i Skinnskatteberg

Skinnskattebergs kommuns revisorer ger näringsutskottet i kommunen svidande kritik för det årslånga EU-projektet Näringsliv i Skinnskatteberg.

Projektet kritiseras för orealism och ansökan till EU underkänns som oprofessionell.

Revisorerna pekar man på hur litet 2-miljonersprojektet gett i förhållande till vad man angav i ansökan och hur mycket skattepengar som runnit iväg. Man påpekar att inte bara Skinnskattebergs kommuns bidrag på 650 000 kronor är skattepengar utan också Länsstyrelsens bidrag och även EU-pengarna är i botten skattepengar.

Revisorerna påpekar att projektets betydelse överdrivs i rapporterna och att andra projekt haft större betydelse för resultatet. Dom utlovade resultaten och målen lyser också med sin frånvaro i rapporterna, konstateras det.

Kritik mot Skinnskattebergs näringslivssatsningar kommer också från ortens störste företagare, Gerhald Engström. Han tycker att Skinnskattebergs kommun satsar alldeles för mycket pengar på sina projekt och att projekten långsiktigt inte ger något trots att miljontals skattekronor satsas.

Måna Mattsson kommunalråd i Skinnskatteberg tillbakavisar  kritiken från revisorerna mot kommunens EU-projekt och menar att resultatet från projektet har varit bra.

Kommunens satsningar har hittills gett 15 nyetablerade företag och ett 35-tal arbetstillfällen, säger Måna Mattsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista