Dömda för Fagersta-mord överklagar till HD

Två av de dömda för ett mord på en affärsman i Fagersta överklagar sina domar i Svea hovrätt och vill nu att Högsta domstolen ska pröva fallet.

Det är den 32-årige mördaren, som har erkänt att han sköt den 45-årige affärsmannen till döds och dennes fru som vill att deras fall ska prövas av Högsta domstolen.

De båda dömdes till livstids fängelse för mord och 10 års fängelse för medhjälp till mord och utvisning på livstid i både tingsrätt och i Svea hovrätt.

Den 32-årige mördaren vill att straffet ska tidsbestämmas.

45-åringes fru hävdar att Svea Hovrätt gjort en felaktig bevisvärdering och att åklagaren inte kunnat styrka att hon är skyldig till medhjälp till mord.

Det var i slutet av april 2009 som den 45-årige affärsmannen i Fagersta sköts till döds i sitt hem i Brandbo utanför Fagersta.

45-åringen var miljonär och hade träffat sin fru när han köpte sex av henne i Estland. Hon var prostituerad och mannen betalade för att hon skulle bli hans flickvän. Senare gifte de sig och fick en son tillsammans.

Kvinnan och sonen bodde kvar i Estland och mannen i Fagersta.

Enligt rätten var motivet för mordet pengar, kvinnan och sonen skulle ärva fagerstabons förmögenhet om han dog.

>

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista