Programledare Johanna Ravhed intervjuar Fryxellska skolans lag Jonathan Segerström och Klara Östlund och experten Thilda Anvemyr, direkt efter att de svarat rätt i den avgörande Stegen. Foto: Monica Elfström/SR.
Vi i femman

Fryxellska vidare till semifinal

Fryxellska skolan 5A från Västerås plockade hem den andra semifinalplatsen i kunskapstävlingen Vi i femman i Västmanland när kvartsfinalen avgjordes under torsdagskvällen i direktsändning i P4  Västmanland.

Den direktsända matchen mot Ängshagenskolan Eken 5 från Sala slutade 15-12 och det var i den sista frågan som kallas Stegen som kvartsfinalen avgjordes.

Inför Stegen var resultatet 12-12. Båda lagen gick medelvägen och valde nivå tre av fem möjliga, men det var Fryxellska skolan som klarade svaret.

Frågan löd: Den här ishockeyspelaren spelar forward. Han är svensk. Förra säsongen blev han utsedd till NHL:s mest värdefulla spelare och fick då utmärkelsen Hart Memorial Trophy. Vilket är hans för- och efternamn?

Fryxellskas Klara Östlund och Jonathan Segerström hade fått stöd av experten Thilda Anvemyr. De gav svaret klart och tydligt: Henrik Sedin och därmed var en nervkittlande match avgjord, då Ängshagenskolan dessförinnan avgett fel svar.

Nu får Klara Östlund och Jonathan Segerström från Fryxellska skolan vänta i en vecka innan nästa steg i Vi i femman tas.

På tisdag är det Blåsboskolan 5B som möter Hamreskolan 5 röd, båda klasserna från Västerås, i den tredje kvartsfinalen.

Programledare är Johanna Ravhed och vid sin sida har hon domaren Per Rickheden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista