Skola som kanske rivs. Foto: Marcus Carlsson/SR Västmanland.
Kungsör

Moduler ersätter mögliga klassrum

2:28 min

Tillfälliga klassrumsmoduler kommer att köpas in för att fungera som klassrum för eleverna på Kung Karls Skola. Inom ett par veckor kan de vara på plats, och ersätter då de mögelskadade klassrum som finns i skolan i dag.

På sikt behöver de mögliga klassrummen rivas. Denna plan står samtliga politiska partier i Kungsör bakom. Det står klart efter ett hastigt sammankallat möte på torsdagskvällen. Hur mycket det kommer att kosta vet man inte i dag.

– Vi ska ta vårt ansvar och se till att ge våra elever en så bra studiemiljö som möjligt under de här förhållandena. Vi får ta den här kostnaden, säger Pelle Strengbom, socialdemokratiskt kommunalråd.

Redan idag fredag hoppas man kunna påbörja grundarbetena, sedan beror det på hur snabbt man kan få leverans på modulerna som ska fungera som nya klassrum. Men inom ett par veckor ska det vara klart. 

Modulerna kommer att fungerar som klassrum resten av läsåret. Till hösten går man sen vidare med andra steget, att hitta en lösning som kan fungera som skola fram tills tredje steget är klart.

Det tredje steget är en ny skola, kanske på samma plats som Kung Karls Skola eller någon helt annan stans.

– Men det får den kommande utredningen påvisa, vad som är bäst, säger Pelle Strengbom.

Han utesluter inte att den nya skolan kommer att ligga på samma ställe som Kung Karls Skola ligger i dag. Kanske kan man till och med behålla matsal och kök, för så vitt man vet är den delen av skolan inte drabbad av mögel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista