Sven-Erik Österberg ses som en huvudkandidat till partiledarposten.<br>Foto: Per Arvidsson.

Nuder, Palm eller Österberg?

Sven-Erik Österberg från Skinnskatteberg en av dem som har störst möjlighet att leda Socialdemokraterna till valseger 2014, enligt en undersökning som Expressen låtit göra.

När Expressen frågade 1 316 förtroendevalda i partiet fick Österberg 32,5 procent av rösterna, bara slagen av Veronica Palm som fick 32,7 procent. Per Nuder fick 18,5 procent.

På frågan om vem som har förmågan att ena Socialdemokraterna har Österberg det klart största förtroendet, enligt Expressens undersökning.

Då Aftonbladet låtit fråga 549 ledande S-politiker om vem de vill se som ny partiledare kom Pär Nuder på förstaplats, följd av Sven-Erik Österberg.

Flera ledande socialdemokrater som TT pratat med tror att ledarfrågan till slut kommer att stå mellan just Nuder och Österberg.

I helgen samlas flera distriktsstyrelser för att enas om kravprofiler på den nya partiledaren, vilket valberedningen har begärt till på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista