Landets mest inspirerande arbetsgivare finns i Västmanland

Fackförbundet ST:s utmärkelse till en inspirerande arbetsgivare 2004 går till Henry Komulainen, som är områdeschef på Försäkringskassan i Fagersta.

Skälet är bland annat att han ser till att de anställda mår bra, och att han lyssnar till deras egna idéer, enligt Fackförbundet ST. 

”Den positiva stämningen på arbetsplatsen ger upphov till många glada skratt i fikarummet”, enligt Fackförbundet ST, som har cirka 100 000 medlemmmar inom bland annat statliga myndigheter, verk, bolag, och försäkringskassor.

Mer ur motiveringen:

”Ergonomin på arbetsplatsen ses över kontinuerligt och håller hög standard. Det systematiska arbetsmiljöarbetet fungerar bra genom samarbete med skyddsombud och anställda, och de fackligt aktiva får stöd i sitt uppdrag.

Uppstår problem står Henry Komulainens dörr alltid öppen. Han arbetar förebyggande i såväl sjukvårds- som friskvårdsfrågor. En betald friskvårdstimme i veckan är en självklarhet.

Henry är en chef som lyssnar till personalens egna idéer och som ser positivt på egna initiativ till förändring och utbildning.

Dessutom bidrar han till gemensamma aktiviteter på fritiden, i vilka han deltar på samma villkor och med samma glädje som alla andra. Den positiva stämningen på arbetsplatsen ger upphov till många glada skratt i fikarummet.

Personalen på Försäkringskassan i Fagersta anser att Henry Komulainen är en inspirerande arbetsgivare och att han förtjänar all uppmuntran som kan ges.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista