Grävskoporna är på plats bakom Torleif Andréson när nytt polishus ska byggas. Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.

Nytt polishus byggs i Köping

1:29 min

Nu är bygget av nytt polihus i gång i Köping. De gamla lokalerna är byggda på 1960-talet och är inte helt ändamålsenliga, det är orsaken till att man bygger nytt.

.– Det nya huset i Köping innebär större lokaler för poliserna, och framför allt bättre anpassade lokaler. Det säger Staffan Lindman, poliskommissarie och polisens projektledare för nybygget.

Däremot blir det färre celler än förut. Det hänger ihop med att de som anhålls eller häktas i dag placeras i Västerås. De tio celler som kommer att finnas i nya polishuset kommer att användas huvudsakligen vid omhändertagande av berusade personer.

En nackdel är kanske att det nya polishuset inte kommer att ligga lika centralt i Köping som dagens, som ligger granne med brandstationen. Men å andra sidan blir det nära till Kungsör och Arboga, två orter som också hör till polisdistriktet i fråga.

Inflyttning beräknas bli i januari 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista