Lotta Gröning. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.

Lotta Gröning vill att S tänker nytt

"Farligt att söka ledare i gamla gardet"
2:13 min

Inom Socialdemokraterna jobbar man för fullt med att hitta en ny partiledare efter Mona Sahlin. Ett namn som nämnts som tänkbar kandidat är Sven-Erik Österberg från Skinnskatteberg, men debattören Lotta Gröning från Norberg tycker att det är dags att förnya partiet.

– Det som är lite farligt nu är ju att man söker en ledare, åtminstone om man ska tro spekulationerna i media, i det gamla gardet. Det är de som har varit med förr, de som satt och förvaltade under Mona Sahlins tid, under Göran Perssons tid och under Ingvar Carlssons tid. Det är samma gäng som har varit med och fört partiet i botten nästan, säger Lotta Gröning.

– Det är ju en risk att en så här toppstyrd maktorganisation som Socialdemokratin ändå är, och som egentligen bara vill vinna val, det är en risk att man vill ha en ledare som inte ruckar på gamla strukturer och som låter de som alltid har suttit där sitta kvar, tillägger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".