Fortsatta studier om rasrisk

Under förmiddagen fortsätter studierna av hur pass farligt det kan vara att gå på marken i ett avspärrat område vid Eskilsbacken i Norberg.
I går upptäcktes nämligen två hål i marken där, på vardera cirka 30 centimeter i diameter, och eftersom området ligger ovanpå gamla gruvgångar och marken därför kan rasa evakuerades igår eftermiddag flera hus i området för natten. Lars Westring, en av de evakuerade, som igår fick packa bilen med förnödenheter för en natt på Klackbergsgården, tog inte så allvarligt på det hela: Näeaa, det hålet som de säger sig ha upptäckt nu har ju funnits där en längre tid, men det var väl först nu man kom på hur djupt det var, sex meter ner till vattennivån, sedan får man väl se hur pass allvarligt det är, säger Westring till SR Västmanland. Westring medger att det är litet olustigt att bo i området, men säger samtidigt att hela Norberg är ju i princip genomkorsat av gruvgångar, och att ''du oavsett var du bor så har du en gruvgång under i de här områdena''. Kl 13 ska de fem evakuerade hushållen om läget och kl 14 ska det hållas en presskonferens, SR Västmanland bevakar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista