Martin Kellerman. Foto: Monica Elfström/SR.

Rockys nya liv i Västerås

9:46 min

Seriefiguren Rocky som finns som seriestrip, seriealbum, pjäs och film, har flyttat till Västerås. Åtminstone har hans skapare Martin Kellerman gjort det, och den nya bostadsorten kommer att prägla också Rockys liv och leverne.

Rocky går in i en ny era, vänder blad och går vidare, konstaterar Martin Kellerman i ett samtal med P4 Västmanlands programledare Terje Lund..

Men hur kommer läsarna att reagera när Rocky byter storstadens dekadens mot Västerås och besök på Vallby friluftsmuseum?

– Vare sig jag vill eller inte måste serien följa med. Tanken är att det ska vara en ärlig skildring av en persons liv, och sedan göra det så roligt jag kan, säger Martin Kellerman.

– Många läsare tycker väl det är roligast att jag sitter och super ihjäl mig på Söder, och vill väl inte att jag skaffar flickvän och sådär.

Och det är just flickvännen som ligger bakom Kellermans och Rockys flytt. Hon har börjat plugga i Västerås och då såg Martin Kellerman ett tillfälle att som vuxen prova på att bo någon annanstans än i Stockholm.

Frågan blir ju om Rockys kompisar också kommer att lämna huvudstaden för Västerås. Men det kommer de inte att göra, möjligen komma på besök, fastslår Martin Kellerman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista