Arbetsmarknaden allt bättre

1:36 min

Arbetsmarknaden fortsätter att förbättras i Köping-Arboga-Kungsör-området. Det är nu 450 personer färre arbetslösa och i aktivitetsstöd än för ett år sen, enligt statistik från arbetsförmedlingen.

Och det fortsätter uppåt. Ett företag som behöver mer folk nu är Saab i Arboga, där Jonas Andersson är personalchef inom avdelningen support and services.

– Vi ser just nu att under våren kommer vi att rekrytera ungefär 10 tjänster. Det är framför allt ingenjörer och tekniker, säger Jonas Andersson.

Jan Hultberg är chef för Arbetsförmedlingens i Kungsör, Arboga och Köping och han tror att det kommer att anställas fler personer även på andra företag i regionen. Återhämtningen efter krisen fortsätter säger han.

– Återhämtningen på arbetsmarkanden började redan innan semestern, och den fortsatte under hösten då många av regionens företag anställde nytt. Jag tror att det kommer att anställas fler, säger Jan Hultberg.

Analysen delas av riksdagsledamoten Åsa Coenraads (M).

Det vi ser är att det är utbildningen som brister. Det är viktigt att man kopplar ihop utbildning med arbetsmarknad för att få en helhet, säger Åsa Coenraads (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista