Mobilt läkarteam ska bygga på frivillighet

Mobilt läkarteam ska bygga på frivillighet
1:18 min

Senast 1 september ska det finnas ett mobilt läkarteam i Västmanland. Men efter protester från privata vårdcentraler, kommer landstinget inte längre kräva att de ingår i bemanningen utan siktar på frivillighet.

– Erfarenheten från Skåne har varit man just i uppstarten haft svårt att bemanna. Men när man väl är igång har många tyckt att det varit så intressant att man har nu kö bland läkarna för att vara med i det här, säger Kjell Enderborn, chef för Vårdval Västmanland som driver projektet mobilt läkarteam.

Tanken har tidigare varit att dela upp verksamheten mellan vårdcentralerna tills det hela kommit igång.

Men efter protester diskuterar man nu att inledningsvis undersöka vilket intresse som finns bland läkare runt om i länet för att delta i något sådant här

– Tanken är att det ska bli något bra. Då är det värt att lägga ner litet extra jobb på att få alla positiva, och tycka att det här är spännande och roligt. Då blir det mycket bättre för alla parter, säger Kjell Endeborn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".