Olle Ytterberg (S)
Arboga

Tågförseningar oroar Olle Ytterberg

1:28 min

Det är förödande för företagen, och människor kan inte bo här och arbeta på annan ort. Det säger socialdemokraten Olle Ytterberg efter gårdagkvällens möte med frustrerade tågpendlare i Arboga.

Över 150 personer strålade samman i Medborgarhuset för att få svar från ansvariga, alltså SJ, Trafikverket och infrastrukturministern.

Och Olle Ytterberg är bekymrad över utvecklingen.

– Sträckan Arboga-Västerås och Stockholm har ganska stor mängd förseningar, dock är det ju så att tågen ändå går. Sträckan Arboga-Kungsör-Eskilstuna kan man ju säga går inte alls, säger Ytterberg.

– De senaste fyra åren har restiden Arboga-Stockholm förlängts, tågtabellen har glesats ut och störningarna har ökat. Det har tillkommit byten på sträckorna, framförallt Eskilstuna. Och så har det blivit mycket dyrare för skattebetalarna här, den trenden är oroväckande. Det har blivit dyrare och sämre.

Vad kan det betyda för en kommun att pendlingen fungerar så dåligt?

– Arboga har den största pendlingen i länet, om inte i regionen per kapita och dessutom är det ju så att en stor del passerar en länsgräns och det här fungerar inte.

– Människor kan inte bo här och arbeta på annan ort eller tvärtom. Det är förödande för företagen i regionen att inte kunna rekrytera när det finns ett sådant fantastiskt utbud av högskolor, universitet och arbetskraft här, säger Olle Ytterberg, kommunstyrelsens ordförande i Arboga till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista