Segerintervju med Irstaskolans Sara Svanbäck och Love Palmqvist. Foto: Monica Elfström/SR.
Vi i femman

Irstaskolan till semifinal

1:28 min

Irstaskolans klass 5A vann den fjärde och sista kvartsfinalen i Vi i femman i Västmanland. Matchen var återigen ett Västeråsderby där Irstaskolan vann över Blåsboskolans 5A med 19-14. Nu väntar semifinaler nästa vecka.

Irstaskolans Sara Svanbäck och Love Palmqvist tog ledningen redan i de inledande snabbfrågorna och ökade sedan på sin ledning.

Inför den avslutande Stegen var ställningen egentligen odramatisk, 16-9 till Irsta. 

Men Blåsboskolan gav inte upp, de satsade på 5-poängsnivån och klarade den. Detta medan Irsta kunde ta det lugnare och valde 3-poängsnivån, med fler ledtrådar.

Frågan handlade om ett land, Nederländerna. Och trots den starka upphämtningen av Blåsbo var det ändå Irsta som kammade hem segern i den sista kvartsfinalen. 

Nästa vecka går semifinalerna i Sveriges största kunskapstävling. I Västmanland möts på tisdag Elundskolan 5B från Köping och Fryxellska skolan 5A från Västerås. På torsdag i nästa vecka möts Blåsboskolan 5B från Västerås och Irstaskolan 5A, från Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista