"Artistnamn" och sponsorpengar ska hjälpa Köpings Bordtennisklubb

Ekonomisk hjälp av en ny sponsor och ett nytt namn ska ge Köpings Bordtennisklubb framgång i Elitserien.

I våras fick Köpings Bordtennisklubb något de inte haft på 20 år - en plats i Elitserien.

Det hela var mycket oväntat; laget lyckades inte kvala in, utan fick platsen genom att ett annat lag hoppade av.

Idag berättar Köpings BTK hur de ska klara att spela i Elitserien.

- Vi byter namn, tar ett ”artistnamn”. Lectus Köping heter vi från och med nu, säger Krister Rejström, ordförande i Köpings BTK.

Det handlar om ett nytt sponsoravtal med Lectus sängar, och därmed har Köpings bordtennisklubb bäddat för spel i Elitserien.

De som är klara för laget är Vallot Vainula, landslagsspelare i Estland, köpingsspelarna Michael Jansson och Joachim Lindström, Mats Qviding som spelar i Köping för tredje året, samt kinesen Sheng Xia.

Ännu finns ingen ny tränare efter Benone Grigore, men Roger Tunberg, som under många år jobbade som spelande lagledare för Köpings Bordtennisklubb, har bestämt sig för att återvända som ny lagledare.

Klubben klarar alltså spel i Elitserien, men enbart de nya pengarna räcker inte till framgång.

- Vi behöver en ny toppspelare, säger Roger Tunberg.

Ordföranden Krister Rejström säger till P4 Västmanland att klubben i nuläget inte har råd med det, men han hoppas kunna få fram mer sponsorpengar före den 30 juni. Då måste besked om den färdiga spelartruppen lämnas in till Svenska Bordtennisförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista