Ilska och polisanmälan mot KomVux i Arboga

Ilskna elever och en eventuell polisanmälan blir facit för KomVux i Arboga, efter att ett 40-tal elever blivit snuvade på sina körkort. Men rektorn anser att det är entreprenörens fel.

Ett 40-tal komvuxelever i Arboga har blivit snuvade på sina körkort. Genom KomVux genomgick de en yrkesförarutbildning, körde upp och blev godkända och trodde att de hade körkorten i hamn.

Nu har det visat sig att den lärare som hade rätt att hålla i förarproven inte ens var med på uppkörningarna. Han skrev bara under och godkände i efterhand, utan att ens ha träffat eleverna.

En av de drabbade är Elin Park, som gått en tio veckor lång busschaufförutbildning i Arboga. För någon vecka sedan började hon ana att något var fel, eftersom det aldrig kom något körkort, och hon är både arg och besviken.

Sven Hultman, jurist på Vägverket, anser att det inträffade är allvarligt, och överväger att göra en polisanmälan.

Hans Svankvist, rektor på KomVux i Arboga, menar att det är entreprenören som haft hand om förarutbildningen som gjort fel. Han säger att man nu gör allt för att hjälpa de elever som drabbats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista