Gideonsberg besegrade Eskilstuna United

I damernas norretta tog Gideonsberg tre viktiga poäng då man hemmabesegrade Eskilstuna United med 2-0 inför 157 åskådare på Arosvallen. Målskyttar för Gideonsberg var Lisa Brandberg och Mirja Petrén.

Matchen började annars dåligt, med slarvigt spel från båda lagen och de första tjugo minuterna kännetecknades mest av långbollar och brister i de båda lagens positionsspel. Men Gideonsberg var dock det lag som försökte mest och skapade också några halvchanser, medans gästerna från Eskilstuna mest backade hem och slog långbollar på sin mycket snabbe forward Ida-Linn Mats utan resultat. 

Efter tjugofem minuters spel så fick Gideonsberg en högerhörna och efter en mycket farlig nick av Elin Sölveskog så hamnade bollen till slut hos Amanda Johansson som tacklades bakifrån och domaren Aneta Zambrzycka från Vällingby blåste straff för hemmalaget.
Straffexekutor i Gideonsberg blev Lisa Brandberg som enkelt placerade in 1-0 för hemmalaget. Kanske inte helt rättvist i det läget, men efter straffmålet så flyttade hemmalaget upp spelet och dominerade kraftigt dom avslutande tjugo minuterna av första halvlek.

I andra halvlek så var det gästerna som inledde piggast och lyfte upp laget och spelet djupt ner på Gideonsbergs planhalva. Men försvarsspelet hos hemmalaget var för aftonen felfritt och Eskilstuna United skapade nästan inga farliga lägen överhuvudtaget. När Eskilstuna väl skapade några halvchanser i mitten av den andra halvleken och tryckte på för en kvittering så kontrade Gideonsberg och vaskade fram en vänsterhörna.

Hörnan blev mycket farlig och Eskilstunamålvakten Maria Wahlström tvingades boxa ut bollen som hamnade hos en fristående Mirja Petrén som slog till på halvvolley, otagbart i Wahlströms högra hörn.


Gideonsberg höll sedan ihop lagdelarna, spelade smart om än inte vackert och kunde hålla undan och vinna matchen rättvist med 2-0. Ingen match som spelmässigt kommer gå till historien, men hemmalaget skall ha beröm för sin förmåga att kämpa och slita och täcka upp bakåt. Kanske kunde man önska lite vassare anfallsspel men tre poäng blev det, och det var viktiga poäng för ett Gideonsberg som sladdat lite i tabellen i inledningen av säsongen.


Gideonsberg - Eskilstuna United  2-0
25:e 1-0 Lisa Brandberg (straff)
67:e 2-0 Mirja Petrén

Publik: 157

Gideonsberg möter i nästa omgång Ornäs borta den 23/6

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista