Oroligheter i Egypten påverkar länsbor

"Vi får se om vi kommer till något annat ställe"
1:04 min

Det är ju ett populärt resemål bland svenskar, men som läget är just nu kommer alla flyg till Egypten att ställas in fram till omkring den 23 februari. Resebyråerna har bråda dagar, och många ställer frågor och vill boka om.

Hallstabon Birgitta Ulfves har en resa till Egypten inbokad.

– 20 februari skulle vi ha åkt till Hurgada, vi får väl se om vi kommer till något annat ställe i stället. Det ser mörkt ut, det finns hotell men inga flyg, säger Birgitta Ulfves.

Katarina Roglert på en resebyrå i Västerås, hon berättar att telefonerna gått varma.

– Det kunderna ringer om är att de vill veta vad de ska göra nu då resan ställts in. Men i allmänhet kan man säga att de som drabbas av inställda resor får antingen pengarna tillbaka eller möjlighet att boka om till ett annat resmål om det finns, säger Katarina Roglert.

Och en Västeråsare som är på semester i Egypten just nu är Niklas Söderberg. Han är tillsammans med sin flickvän i området kring Hurgada, men har inte märkt av oroligheterna ännu.

– Vi är en mil från Hurgada, men vi ser ju på TV-nyheterna att det är oroligt. Men vi är inte särskilt oroliga, däremot kan de därhemma bli det när de ser på TV, säger Niklas Söderberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".