Bengt Wallén, vice ordförande i Badelunda Hembygdsförening. Foto:Terje Lund/SR Västmanland.

Långsam utveckling av Anundshög

Efterlyser politiker som står upp för Anundshög"
1:22 min

Turistmålet Anundshög i Västerås ska bli mer attraktivt och locka fler turister, men det förändringsarbetet år för långsamt tycker Badelunda Hembygdsförening som bland annat ordnar guidade visningar av högen.

Bengt Wallén som är vice ordförande i föreningen menar att, för att få Anundshög att leva måste Västerås Stad få caféet att fungera kontinuerligt, en rad arrendatorer har redan lagt ner.

Vidare måste förutsättningar skapas för hantverksförsäljning vid högen. Även kulturstigarna i området bör utvecklas med informativa skyltar.

Bengt Wallén tycker också att politikerna har varit lite flata om vad de vill med Abnundshög.

– Vi skulle vilja ha den politiker som står upp för Anundshög, säger han.

Stadsantikvarie Jan Melander har tjänstemannaansvar för Anundshög. Han håller inte med om att förändringsarbetet dragit ut på tiden.

– Vi tycker inte att det går långsamt, vi har nått ganska långt med vad vi vill. Vi la upp en sexårsplan för tre år sedan och vi är halvvägs i den och vi kan se att besöksmängderna därute ökar hela tiden och att det är ett attraktivt besöksmål, säger Jan Melander till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".