Fler turister övernattade i länet

"Det är en bra utveckling"
1:23 min

Antalet turister som övernattade i Västmanland ökade i somras.

Antalet övernattningar på på hotell, vandrarhem och bed and breakfast i länet ökade under sommarmånaderna med 8,4 procent. Det visar siffror från Tillväxtverket som är den myndighet som ansvarar för för turiststatistiken.

– Det här är en positiv utveckling, säger Henrik Wester, turismutvecklare på Västmalands kommuner och landsting, VKL.

I Västmanland satsar man medvetet på att utveckla den kommersiella turismen och alltså öka övernattningar på hotell, vandrarhem och bed and breakfast. Att det är just den här typen av turism som ökar är ett kvitto på att man arbetar på rätt sätt, menar Henrik Wester.

– Vi kan nu se i statistiken att vår fokus på det här området har lönat sig, säger han.

Trots att går framåt för turistnäringen så är Västmanland fortfarande i knatteligan i jämförelse med storstäderna och här i länet måste man därför arbeta på speciellt sätt för att öka turismen.

– Det handlar inte bara om att få hit många besökare, utan om att utveckla speciella, kommersiellt gångbara upplevelser, säger Henrik Wester på VKL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".