Visst kan vi bli bättre, tycker Christer Ivemyr, Park- och Fastighetschef i Hallstahammar. Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.

Hinder kvar i Hallstahammar

"Vi är inte färdiga"
1:41 min

Det är fortfarande svårt att ta sig fram för den som sitter i rullstol, har nedsatt syn, eller något annat funktionshinder. De hinder som finns är ännu inte avhjälpta på alla håll i landet, trots ett nationellt mål att det skulle vara klart år 2010.

En kommun som inte är klar ännu, är Hallstahammar där Christer Ivemyr är park- och fastighetschef.

– Den delen som är för invändiga åtgärder kanske är klart kanske 25-30 procent av vad vi tänkt göra. Det säger Christer Ivemyr, park- och fastighetschef i Hallstahammar.

Enligt de mål som sattes upp för hela Sverige i nationella handlingsplanen för handikappolitiken skulle man vara klar under 2010 med att åtgärda enkelt avhjälpta hinder. Något som Hallstahammars kommun, bland många kommuner, inte har hunnit med.

Med facit i hand: kan man se att ni startade för sent?

– Så är det alltid, men jag tycker ändå att mina företrädare har tänkt till när det gäller gång- och cykelbanorna in till centrum. Däremot avvikande ytor för synskadade, där har vi varit dåliga. Där ska vi bli bättre, säger Christer Ivemyr.

Och när det gäller kritiken från Handikappföreningarna i Västmanland, att man inte konsulterat dem tillräckligt, så tycker Christer Ivemyr inte att det stämmer i Hallstahammar.

– Vi har ett kommunalt handikappråd som är rätt aktiva. Jag tycker att man här har möjlighet att påverka, säger Christer Ivemyr.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".