Brunnshuset på Sätra Brunn.

Vd på Sätra Brunn slutar

"Det är dags att någon annan tar över"
1:37 min

Caroline Drabe, vd för Sätra Brunn, lämnar nu sitt uppdrag efter åtta år. En orsak är olika syn på sparkrav vid brunnen.

Tord Berglind, som är styrelseordförande i Sätra Brunn Hälsobrunn Ekonomisk Förening, säger att Caroline Drabe har gjort ett fantastiskt jobb, men i samband med besparingskrav och delvis nytt ägande i brunnen har man kommit överens om att hon ska sluta som vd.

Sätra Brunn är en 300 år gammal kurort mellan Sala och Västerås där det idag finns hotell, restaurang och spa.

Anläggningen drivs sedan 2002 av Sätra Brunn Hälsobrunn Ekonomisk Förening. Men för att klara ekonomin görs just nu en omorganisation där ägandet breddas så att det blir fler delägare. Dessutom ska pengar sparas.

Det är ännu inte klart vem som ska ta över som vd. Tord Berglind hoppar in tillfälligt, men han hoppas att det snart ska lösa sig.

Den tidigare vd:n Caroline Drabe kommer att vara kvar som medlem i föreningen Sätra Brunn Hälsobrunn Ekonomisk Förening, enligt Berglind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".