Strid om kallbadhuset i Sala

En strid har blossat upp mellan Salas stadsutvecklingsförening och kommunens planarkitekt. Striden gäller det gamla kallbadhuset. När detaljplanen för Måns Ols-området nu presenteras så finns inte kallbadhuset med.

Men återuppbyggnaden av badhuset är en viktig del när det gäller att återskapa miljön vid Långsforsbadet, anser Christer Ekman som är ansvarig för föreningens satsning på Måns Ols. Han har begärt att den politiska ledning tar ställning till kallbadhusets vara eller inte vara.

- Jag tycker det är synd att man inte fått med den i detaljplanen. Det var vi i stadsutvecklingsföreningen som påbörjade arbetet med att utveckla Måns Ols-området. Dels har vi byggt upp kägelbanan, och gjort mycket annat för området ser ut som det gör idag, säger Christer Ekman.

- Badhuset bör och ska vara med i planen. Kan vi återställa badhuset efter originalritningarna från 1938, då har vi skapat ett enhetligt område som dessutom kommer vara attraktivt för turister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista