Informationstavla med uppgifter om inställda tåg. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Minister kritiseras på grund av snöproblem

Det snöiga vädret har ju orsakat problem i tågtrafiken, något som Västmanlands alla pendlare har märkt av. Nu verkar snöandet också ha lett till en fnurra på tråden inom den borgerliga alliansen.

Den moderata infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd får nu kritik från Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna, skriver Dagens Industri.

Centerledaren Maud Olofsson anser att pengar som går till att amortera på statsskulden i stället bör satsas på järnvägen.

– Det måste till mer pengar, så att man kan ta sig fram, säger hon till tidningen.

Kristdemokraten Mats Odell kallar situationen "fullständigt oacceptabel."

– Det är klart att här måste det till en rejäl skärpning. Det kommer att behövas större investeringar framöver, säger Odell till DI.

Folkpartisten Carl B Hamilton instämmer, och kritiserar cheferna:

– Om det är sant att Sverige aldrig har investerat så mycket i infrastrukturen som nu men det ändå inte fungerar, är det då inte dags att byta ut cheferna?

Men det spelar ingen roll hur mycket resurser man satsar, menar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

– Vädret rår man inte på. Vi kan inte ha full kapacitet när vädret slår till så extremt, säger ministern till Dagens Industri.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".