Polsk miljösatsning skapar jobb?

Nu ska polska miljösatsningar skapa nya jobb i Västmanland. Det är i all fall förhoppningen när Västmanland tillsammans med Gävleborgs och Örebro län storsatsar i Polen. 25 små och medelstora företag, verksamma inom miljöområdet i de tre länen, ska få hjälp att slå sig in på den polska ''miljömarknaden''.
Polen har stort intresse för de svenska företagen eftersom landet om några år ska gå med i EU, och därför måste göra stora miljösatsningar. - De svenska företagen är dessutom kända för sitt kunnade inom miljöområdet, säger Susanne Wossmar, utrikeshandelschef på Handelskammaren Mälardalen, till P4 Västmanland. Förutom av handelskamrarna i Mälardalen och Mellansverige stöds projektet - som kostar omkring fyra miljoner kronor - också av Kommunförbundet, NUTEK och även länstyrelserna i de tre länen. Det tre-åriga projektet som kör igång i höst ska resultera i 50 nya arbetstillfällen och exportintäkter på omkring 50 miljoner kronor i de tre länen. Nästa vecka ska inbjudan att delta i projektet skickas ut till företagen, och samtidigt åker en svensk delegation till Polen för att träffa kommuner och myndigheter där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista