Tysklandsproffs kommer hem till VIK Hockey

Tysklandsproffset Mattias Lööf vänder hemåt till VIK Hockey i vinter. Men det var nära att klubben inte hade råd...

Idag presenterade VIK Hockey ett nyförvärv.

Det är tysklandsproffset Mattias Lööf som vänder hemåt för spel i Västerås IK i vinter.

Mattias Lööf hade tänkt spela en säsong till för den tyska klubben Hannover, men familjelivet och villan i Västerås lockade mer.

- Åka ner själv och sätta mig ett år i Tyskland skulle bara fördröja processen i ett år. Då kunde jag lika gärna komma hem lite tidigare, även om det är ekonomiskt betydligt mindre lönsamt, säger Mattias Lööf till P4 Västmanland

När Lööf visade sig vara intresserad av att komma hem redan i år, hade VIK först inte råd med honom.

- Vi hade satt en gräns på spelartruppen i budgeten, och den hade vi förbrukat fram till den åttonde maj, säger klubbens ordförande Christer Brostedt.

Men VIK ansåg att Mattias Lööf var så pass intressant som spelare, att man skulle säga ja - under förutsättning att klubben fick fram nya pengar och ett arbete åt honom.

Det lyckades på bara några dagar.

- På några dagar har vi fått ihop alla pengar, och Mattias har fått ett jobb i säkerhetsbranschen på ett nystartat företag här i sta’n.

- Så idag kan jag säga med glädje att vi har råd. Västeråsföretagen har visat än en gång att man ställer upp på VIK och vill ha elithockey i Västerås, säger Christer Brostedt till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista