Gabriel Wikström vill leda hela SSU

"Jag vill bidra med mina erfarenheter och mitt kunnande"
1:19 min

Västeråsaren Gabriel Wikström kandiderar till att bli ny förbundsordförande för SSU. Wikström som är 25 år har varit ordförande för SSU Västmanland de senaste fem åren och sitter också i Västerås kommunstyrelse och kommunfullmäktige.

Gabriel Wikström berättar varför han nu vill bli ny ordförande för hela SSU.

– Jag tror att SSU kan spela en jätteviktig roll nu i Socialdemokratins förnyelseprocess och jag tror att SSU också kan ta ledartröjan där när det gäller idédebatten och debatten om olika politiska sakfrågor. Där skulle jag gärna vilja vara med och bidra med de erfarenheter och det kunnande jag har.

Varför skulle du bli en bra ordförande för SSU?

– Jag tror att jag har en god förmåga att lyssna på människor men också att efter jag har lyssnat kunna peka ut en färdriktning och ange en vision för att säga att dit ska vi. Det tror jag är två egenskaper som SSU kommer att behöva framöver. Jag upplever också att jag har ett brett stöd i organisationen, säger Gabriel Wikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".