Kampanj sätter fokus på barn till missbrukare

1:15 min

Vart femte barn har en förälder som dricker för mycket, eller har ett riskabelt bruk av droger. För att uppmärksamma det hålls en internationell kampanj den här veckan. I Kungsör, Köping och Arboga hålls öppet hus i de stödgrupper som är till för anhöriga till missbrukare.

I Sverige är det CAN (Centralförbundet för Alkohol- och Narkotikaupplysning) tillsammans med flera frivilligorganisationer som står bakom satsningen. Ann-Sofie Melander är socialsekreterare i Kungsör och berättar varför stödgrupperna i KAK-regionen de vill vara med på den här kampanjen.

- Syftet är att folk ska veta om att vi finns. Det är inte direkt så att de här familjerna kommer och knackar på dörren, säger Ann-Sofie Melander.

Trots att missbruksproblem i familjer är vanligt så är det fortfarande skamfyllt för många att prata om det, menar Ann-Sofie Melander.

Med anledning av den här uppmärksamhetsveckan håller stödgrupperna i KAK-regionen öppet hus under tisdag eftermiddag. Om man vill läsa mer om det kan man besöka http://www.kungsor.se/KungsorTemplates/Page.aspx?id=10269

Reporter: Sara-Märta Höglund