Inget definitivt nej till kallbadhuset i Måns Ols

Den högsta politiska ledningen i Sala har inte sagt definitivt nej till att bygga upp det gamla kallbadhuset i Måns Ols på nytt, enligt kommunalrådet Carola Gunnarsson.

Som P4 Västmanland berättat är Salas Stadsutvecklings-förening kritisk till att det gamla kallbadhuset inte finns med i den nya detaljplanen för Måns Ols-området i Sala.

Men kommunalrådet Carola Gunnarsson säger att den högsta politiska ledningen i Sala inte har sagt definitivt nej till att bygga upp kallbadhuset på nytt.

Hon menar däremot att det finns en del frågetecken kvar att räta ut innan ett bygge kan bli aktuellt:

- Jag tycker att det är ett det är ett trevligt förslag, men jag tycker att det kräver mycket resonemang och funderingar.

- Idag används Måns Ols-badplatsen på ett lite annorlunda sätt än vad den gjorde tidigare. Framför allt är det ju en mycket populär badplats för barnfamiljer med små barn idag, och jag tycker att man noggrant bör fundera så att inte ett uppförande av de här delarna på bryggorna innebär säkerhetsrisker, genom att det blir svårt att ha tillsyn över området osv.

-  Den kräver lite mer omtanke och resonemang, den här frågan, innan man kan säga vad som är det bästa, säger Carola Gunnarsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista