SMT Tricept i Västerås begärs i konkurs

Företaget, med 71 anställda, tillverkar framför allt svarvar och robotar och startades för 150 år sedan under namnet Köpings Mekaniska Verkstad.

Självklart var stämmning låg på sina håll på företaget idag.

En av de anställda på SMT Tricept heter Christer Carlson. Han är mekanisk konstruktör och har jobbat där sen 1969:

- Det känns ganska tragiskt att det ska behöva gå så långt att det inte finns pengar att fortsätta verksamheten. Vi har ju sett under en ganska lång tid att pengarna har runnit ut ur företaget, man har inte sålt så mycket som man hade hoppats på. Att någonting skulle hända var väl egentligen väntat, menar Carlson

Bolaget SMT Tricept är uppdelat i de två delarna, Tricept och Sweturn. Och det är den ena delen Tricept som går dåligt, medan den andra delen Sweturn går med vinst.

Maskinmontören Verner Schemanski ser ljust på framtiden och är glad åt konkursen.

- Jag vet att Sweturn, den sidan av företaget kommer leva vidare hur det än är. Jag ser det positivt att vi blir delade från Tricept, för det är de som har dragit in alla förluster, säger Schemanski.

Företagets vd Benny Ström är delvis positiv:

- Jag tror att det kommer att komma nya ägare till bägge verksamheterna. Kanske inte i exakt samma omfattning som idag, men det kommer nog komma nya ägare till bägge verksamheterna, avslutar Ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista