Rektor för Komvux välkomnar polisanmälan

Komvux i Arboga har nu polisanmälts av vägverket, för att ett 40-tal elever genomgått en yrkesförarutbildning utan att få några körkort.

Komvux är den som anordnar utbildningen, och har därför det yttersta ansvaret, och rektorn på Komvux, Hans Svanqvist, tycker det är bra att skolan är polisanmäld.

- Det är bra att ansvarsförhållandet reds ut. Hade inte vägverket polisanmält så hade vi nog gjort det själva, säger Hans Svanqvist.

Det var i förra veckan som det framkom att den lärare som hade rätt att förrätta förarprov inte var med vid provet. Läraren skrev på och godkände proven utan att ha träffat eleverna. På så sätt fick inte eleverna sina körkort.

- Enligt uppgifter till mig, som jag dock inte har fått bekräftade, så har 10 stycken busselever fått sina körkort. Men det hanteras snabbt i alla fall, säger Hans Svanqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista