Måna Mattson skeptisk till revisorskritik

Kommunalrådet Måna Mattsson (s) i Skinnskatteberg underkänner den kritik som hon och delar av den politiska ledningen fått av revisorerna. Bristen på protokoll känner Måna Mattsson inte till och att beslut om anställningar tagits av fel nämnd tillbakavisar hon.

- Vi har inte fått revisorernas skrivelse ännu, istället har de skickat den till pressen. Det tycker jag är märkligt, och det kan man fundera kring om revisorerna ska bete sig på det sättet, säger Mattsson. Vi kommer kontakta Kommunförbundets jurister för att de ska titta på revisorernas agerande.

Måna Mattson säger vidare att det är beklämmande revisorerna inte varit i kontakt med personalutskottet som får kraftig kritik, och inte heller tagit kontakt med kommunledningen. Och vad gäller bristande protokollförning så tillbakavisar Mattsson även det.

- Alla beslut som fattats har givetvis protokollförts. Och vi kan heller inte se att personalutskottet skulle agerat felaktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".