Arkivbild: Claudio Bresciani/SCANPIX
Innebandy

Sala Silverstadens "hemma" kan bli "borta"

"Jag vet inte var vi ska spela"
1:33 min

Sala Silverstaden är på väg upp till damernas Elitserie, men väl där kan laget få spela sina hemmamatcher i Västerås. Hemmaarenan Sala Idrottshall har nämligen för stora brister, enligt Innebandyförbundet.

Patrik Johansson, ordförande i Sala Silverstaden, säger till P4 Västmanland att han inte vet var de eventuella hemmamatcherna ska spelas nästa säsong:

 – Det är en fråga som just nu hänger lite löst.

Det som måste åtgärdas i Sala Idrottshall är att det måste till fler publikplatser, golvet måste bytas och det måste också till bättre omklädningsrum.

Gunnar Forsgren från partiet Salas Bästa, tillika vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Sala kommun, hoppas att Innebandyförbundet godkänner Sala Idrottshall för ett eventuellt elitseriespel.

Om förbundet inte gör det så ska kommunen försöka rätta till de aktuella bristerna, enligt Gunnar Forsgren.

För det fall det inte heller fungerar så måste visionen kring idrottsområdet Lärkan kanske ändras så att en idrottshall flyttas upp på agendan. Men - som Gunnar Forsgren säger - ingenting är klart.

Just nu pågår en utredning kring idrottshallarna i kommunen.

– Jag hade väl önskat att kommunen kanske hade kunnat jobba kite sida vid sida med oss i ett tidigare skede, säger Patrik Johansson, ordförande i Sala Silverstaden.

Sala leder just nu innebandydamernas division 1 norra med en poäng. De har tre matcher kvar på säsongen - nästa match spelas i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".