Bandy

VSK till kvartsfinal mot Sandviken

VSK:s tränare Andreas Westman
3:47 min

Västerås SK är klart för slutspel i bandy efter seger borta mot jumbon Boltic med 5-1 och nu väntar Sandviken i kvartsfinal. Efter 1-1 i paus så säkrade Jonas Nilsson slutsspelsplatsen med ett äkta hattrick.

Som väntat grejade Västerås den sista slutspelsplatsen och när Sandviken valde att möta VSK i kvartsfinal följdes det av ett stort jubel i omklädningsrummet på Tingvalla.

Innan den sista omgången behövde VSK en poäng borta mot jumbon Boltic för att vara säkra på att de inte skulle missa slutspel för första gången på 27 år.

Västerås satte som planerat full fart från start och dominerade inledningen mot Boltic på Tingvalla i Karlstad.

VSK radade upp hörnor men fick inte hål på Bolticmålvakten Anders Wallman.

Efter 20 minuter kom till slut målet då Oscar Gröhn fick bollen av Tobias Holmberg och satte 1-0 som de flesta trodde skulle bli början på ett målkalas.

Men Boltic ville annat. Samtidigt som VSK slog av lite på den inledande frenesin så tog sig hemmalaget upp och skapade en hörna som Robin Olsson utnyttjade och överraskande kvitterade till 1-1.

Efter det var Västerås skärrade och jumbon Boltic tog över fram till de sista tio minuterna då VSK fortsatte rada upp hörnor men utan resultat och 1-1 stod sig i paus.

VSK:s krampaktiga spel fortsatte i den andra halvleken och beviset på det blev påtagligt då de behövdes tre jättelägen för att sätta bollen i mål.

Efter två praktparader av Botlicmålvakten lyckades Jonas Nilsson få in bollen på det tredje läget.

Och efter det så lossnade det för Västerås och framför allt Jonas Nilsson. Minuten senare satte han 3-1 och tio minuter senare så fullbordade han ett äkta hattrick och säkrade därmed slutspelsplatsen.

Efter det blev matchen väldigt avslagen, men värt att notera var att 17-åringen Jimmy Jansson fick göra sitt första elitseriemål då han satte 5-1.


Boltic-Västerås SK 1-5 (1-1)
VSK:s mål: Jonas Nilsson 3, Oscar Gröhn, Jimmy Jansson.
Publik: 382.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".