Han vill ta över VSK Fotboll

2:40 min

Inför kvällens årsmöte finns en stark kandidat till ordförandeposten. Peter Brandt, 61, affärsutvecklare på Forma i Västerås, är beredd att ta över ledarskapet.

Peter Brandt är valberedningens förslag. Han vill fortsätta den tidigare styrelsens arbete, och inte göra allt för stora förändringar.

– Jag känner mig ganska trygg i det här. Jag har ju följt det här laget från läktarplats sedan jag flyttade hit 1987, säger Peter Brandt. 

– Jag tror på det här laget, framförallt den stora ungdomssatsningen gör att det absolut finns en ljus framtid för kluben. Och det är ju viktigt att man har en framtidstro när man går in och tar ett sådant här jobb. 

Men några omstörtande åtgärder väntar inte, om Peter Brandt blir vald till ny ordförande. Men han framhåller två viktiga saker: 

  • Etablering i Superettan 
  • Ekonomin

– Jag har ju sett litet budgetar för det här året. Och jag vet att det blir högre omsättning, mer elitbidrag. Det pekar absolut åt rätt håll. Det är också en viktig förutsättning att man vet det, att det här är på väg att vända uppåt igen. 

Angående den turbulens som föregått kvällens skifte av ordförande, att spelare och ledare avsatt nuvarande ordförande Eva Svensson, vill han dock inte kommentera. 

– Det där är historia nu, säger Peter Brandt.

Omstridd ordförande kliver av

Eva Svensson ordförande VSK Fotboll. Foto: Johanna Ravhed/SR Västmanland.

#text=4360730# 

Utspel från tränaren

Kalle Granath. Foto: Johan Bengts/SR.

#text=4361519#

"Aldrig varit med om det tidigare"

Lennart "Liston" Söderberg. Foto: Liselotte Karlsson/SR Västmanland.

VSK Fotbolls legendariske tränare Lennart "Liston" Söderberg vill inte säga vad han tycker om situationen, men menar att det som hänt är ytterst ovanligt.

– Jag har varit inblandad i elitfotboll i nästan 60 år och har aldrig tidigare varit med om att ledare och spelare avsatt en ordförande, säger Lennart "Liston" Söderberg till P4 Västmanland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.