Gemensamt gymnasium i KAK försenas

Beslutet om ett gemensamt gymnasium i Köping, Arboga och Kungsör har nu försenats ytterligare. Det är Arboga kommun som inte har lyckats bestämma sig för om man vill vara med i ett samarbete.

Alla är införstådda med att vi behöver samarbete över kommungränserna, men ingen vill förlora sin egen identitet i kommunen. Det säger Göran Edlund, ordförande i barn och utbildningsnämnden i Arboga.

Det var tidigare, i våras, som förslaget kom upp om ett gemensamt gymnasium.

Tanken var att naturvetarna ska hålla till i Kungsör, samhällsvetare, kulturvetare och språkvetare i Köping och till sist ekonomer samt teknik, handel och administration i Arboga.

Utbildningsnämnderna i Köping och Kungsör sade ja i förra veckan, men det är Arboga som tvekar, framför allt socialdemokraterna.

Beslutet är nu uppskjutet till augusti och om det inte blir något gemensamt gymnasium får man ta till andra lösningar.

- Alternativet är att specialisera Arboga gymnasium och låta det konkurrera på egen hand. Eller så får vi söka samarbete västerut, över länsgränsen, säger Göran Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista