Kungsör

Temporära klassrum byggs

1:23 min

De provisoriska klassrumen för eleverna på Kungs Karls skola i i Kungsör är snart färdigmonterade. Det handlar om baracker som ställs upp bredvid den mögeldrabbade skolan. I barackerna, och i Västerskolan, kommer eleverna att få undervisning resten av terminen.

Det som ännu inte är klart är dels datasalen, dels elevernas uppehållsrum. Men de ska iordningställas nästa vecka, berättar Catharina Luthman, rektor för Kung Karls skola. Bland annat ska skolledningen tillsammans med eleverna köpa möbler till uppehållsrummet.

Eleverna på Kung Karls kommer att delas upp i två delar. Den ena ska hålla till i de tillfälliga modulerna och den andra ska hålla till i Västerskolan som har fått flytta sin verksamhet till den tomma Ulvesundsskolan.

Undervisningen på Ulvesunsgymnasiet lades ned efter vårterminen 2009.

Det här är en provisorisk lösning som kommer att gälla vårterminen ut; därefter behöver man hitta en bättre lösning till terminsstaren hösten 2011.

Och när det gäller den mögeldrabbade Kung Karls Skola är det inga beslut tagna vad som ska hända med den - kanske ska den rivas - men det blir alltså en fråga man får lösa på längre sikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista