Västerås SK förlorade mot IFK Norrköping

Västerås SK är fortfarande jumbo i Superettan i fotboll. Detta efter en blek insats på måndagskvällen hemma mot IFK Norrköping. Gästerna tog ledningen med 1-0 i första halvlek och kunde tidigt i andra sätta tvåan som också fastställde slutresultatet till 0-2

Västerås SK inledde matchen piggt och spelade riktigt bra fotboll under matchens första tjugo minuter. Stefan Bärlin och Anton Holmberg på topp hade ett par bra chanser var utan att kunna sätta dit bollen bakom Andreas Lindberg i IFK Norrköpings mål.

Gästande IFK Norrköping kom succesivt in i matchen och tog över spelet mer och mer, och till skillnad mot VSK som för tillfället verkar befinna sig i den eviga uppförsbacken helt utan självförtroende och målkänsla så andas IFK Norrköping av idag en optimism och ett självförtroende som bör göra Mr Money och de övriga i Västerås SK gröna av avund. Lagen bytte chanser med varandre innan gästerna tog ledningen med 1-0 efter 22 minuters spel då ett vänsterinlägg från gästernas Patrik Jönsson passerade hela VSK:s straffområde och backlinje och hittade fram till en omarkerad Mikael Torin som placerade in ledningsmålet för gästerna.

Trots underläget höll Västerås SK upp spelet riktigt bra och det var en första halvlek som lovade mera från hemmalaget.
Döm om mångas förvåning då VSK-tränaren Richard Money i paus använde två av lagets tre byten till att byta ut två försvarsspelare(!). Eldin Kozica och Suleyman Aslan fick kliva av till förmån för Martin Zanton och Christian Söderberg, detta i ett läge då VSK ligger under med ett mål och bör flytta upp spelet för att eventuellt få till en kvittering.

Förändringarna i backlinjen medförde ingen kvalitetshöjning i resten av laget utan det krångliga och omständliga mittfältspelet fortsätter att spöka för VSK och det i sin tur gör att Anton Holmberg och Stefan Bärlin på topp inte får några bra bollar att jobba med.

Åtta minuter in i andra halvlek så punkterade gästande Norrköping matchen då Mikael Roth höll sig framme och petade in 2-0 till Östgötarna. Efter det målet dog matchen mer eller mindre, IFK Norrköping var för dagen ett klart bättre lag än Västerås SK och kunde ganska enkelt spela av matchen utan att det för dagen näst intill vattentäta försvaret tillät några större farligheter i anfallsväg från hemmalagets sida.

VSK bytte in Luciano Damianovici med 25 minuter kvar att spela och han gjorde en bra insats, spelsugen, hungrig och irrationell, men mot ett motstånd som IFK Norrköping och med så lite hjälp från övriga lagkamrater kunde han inte på egen hand vända matchen till VSKs fördel.

Matchen slutade rättvist 2-0 till gästerna och nu är det upp till spelarna i VSK att vässa sig till lördagens match borta mot Gefle. Bäst i Västerås SK i måndagens match var Anton Holmberg i anfallet och David Curtolo längst bak. Kul också att se att nye backförvärvet från Köping FF, Andrew Kelly gick in från start och gjorde ett bra jobb.
Till matchen mot Gefle bör nog Richard Money väga sina byten lite bättre. Det duger inte att i underläge med 0-1 i paus och bra med i matchen byta in två backar när alla vill lyfta upp spelet och förstärka anfallet.

Västerås SK - IFK Norrköping 2-0
0-1
Mikael Torin (22)
0-2 Mikael Roth (53)

Publik: 1279

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista