Politiker besvikna över att flyglinje läggs ned

Igår kom beskedet att flygbolaget Skyways lägger ned linjen mellan Västerås och Köpenhamn. Politikerna i flygplatsstyrelsen är besvikna.

Skyways lägger ned flyglinjen, med fyra avgångar per dygn, med kort varsel. Trafiken kommer att pågå till och med den 11 juli.

Enligt Skyways är flygplatsen inte intresserad av ett samarbete. De bryr sig bara om lågprisbolaget Ryan Air.

Andra orsaker till att man slutar flyga till Köpenhamn är enligt Skyways allt färre passagerare och för höga flygplatskostnader.

Politikerna i flygplatsstyrelsen är mycket besvikna över att turerna försvinner. Ordföranden Jan Hammer beklagar Skyways beslut att lägga ned linjen och han tillbakavisar kritiken om höga flygplatskostnader. Han tycker inte att avgifterna är för höga. För att få balans i ekonomin skulle egentligen ännu högre avgifter behöva tas ut, säger han.

Hammer tror snarare att motgångarna för Skyways beror på att de inte klarar konkurrensen från Arlanda.

Jan Hammer säger att den nedlagda flyglinjen visserligen är ett bakslag för flygplatsen i Västerås, men han säger att framtiden för flygplatsen ändå ser ljus ut. Det är mycket aktiviteter på gång på flygplatsen och Hammer tror att den negativa trenden kan vändas.

Han hoppas också att det redan till hösten ska bli klart med ett nytt bolag som vill ta över flyglinjen mellan Västerås och Köpenhamn. Linjen är mycket viktig, inte minst för näringslivet, säger Jan Hammer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista